Üreyi Düşürmenin Yolları
Üreyi düşürmenin yolları, üresi yüksek olan ne yememeli, üreyi düşüren yiyecekler, üreyi nasıl düşürebiliriz. Üreyi düşürmenin yolları hakkında makale.
Üreyi düşürmenin yolları hakkında yazılmış hakkında yazılmış bilgi amaçlı makale. Üreyi düşürmenin yolları hakkında detaylı bilgi için bize ulaşın.
Üre Yüksekliği Neden Olur ?
Aşırı Kas Yıkımı : Kas proteinlerinin yıkımı beklenenden fazla olursa kanda ve idrarda üre yüksekliği oluşabilir. Aşağıdaki etkenler bu sonucu doğurabilir:
Uzun süreli açlıklar
Aşırı egzersiz
Rabdomiyoliz : Uyuşturucu kullanımı, darbe alma, elektrik şoku yeme, ketosidoz benzeri metabolik sorunlar. Bazı virüs kaynaklı iltihapların yol açabileceği kas yıkımı.
Fazla Protein : Çok fazla protein tüketildiği zaman böbreklerin üreyi temizleme hızı, karaciğerin proteinleri yıkma hızına yetişemeyebilir. Sonuçta kanda ve idrarda üre yüksekliği görülecektir. Bu durum vücut geliştirmek için protein destekleri kullanan kişilerde görülebilir. Kilo vermek vb. nedenlerle dukan diyeti gibi protein ağırlıklı programlarla beslenen kişilerde de karşılaşılabilir.
Bebeğin de proteine ihtiyacı olacağı için hamile kadınlarda üre yüksekliği görülebilir.
Susuzluk : Aşırı susuzluk (dehidrasyon), kan ve idrar hacmini düşürür. Bu nedenle toplam üre miktarı değişmese bile birim hacme düşen üre miktarı artacağı için test sonuçlarında üre yüksekliği saptanabilir.
Böbrek Sorunları : Böbreklerin süzme yeteneği azalacak olursa kanda üre yüksekliği oluşabilir.
Sindirim Sorunları : Proteinler sindirim sisteminde düzenli olarak sindirilemezse, ortaya çıkan üre bağırsaktaki zararlı bakteriler tarafından amonyağa dönüştürülebilir. Karaciğer bu fazladan amonyağı yıkarak tekrar üreye çevirmek zorunda kalır. Aşağıdaki etkenler bu duruma yol açabilir:
Midedeki hidroklorik asit üretiminin yetersiz olması
Zararlı bakteri yoğunluğunun artması (disbiyoz)
Üre İçin Faydalı Bitkiler
Reishi Mantarı : Böbrekler sodyum, potasyum gibi kimyasalların vücuttaki dengesini sağlar; kanı süzer ve sabit asiditede (PH) kalmasını sağlar. Kırmızı Reishi böbreğin bu düzenleyici fonksiyonlarında yardımcıdır. Ayrıca, bünyesinde bulunan Adenosin maddesi sayesinde kandaki kötü kolesterol tabir edilen LDL kolesterolü ve Trigliseridi düşürür. İyi kolesterol olarak tabir edilen HDL kolesterolün yükselmesine yardımcı olur. Karaciğer bozuklukları, hepatit, HIV/AIDS gibi hastalıklardan korunmak içinde faydalıdır. (kaynak : reishisaglikhealth wordpress com)
Kiraz Sapı : Böbreklere faydalıdır. İdrar söktürücüdür. Kanı temizler. (kaynak : medikalakademi com tr)
Isırgan otu : Böbrekleri temizler ve karaciğerin yenilenmesinde fayda sağlar. (kaynak : isirganotu gen tr)
Çörekotu : İçeriğindeki timokuinon, aynı zamanda enflamasyonda rol oynayan bir çok enzimi engelleyen. Bağışıklık hücrelerinin histamin salgılamasını baskılayan anti-enflamatuar bir ajandır. (kaynak : beslenmedestegi com)
Propolis : Özellikle düzenli ilaç kullanan kişilerde karaciğerin toksisitesini azaltan önemli bir etkiye sahip olan propolis. Karaciğer enzimleri olan AST ve ALT çalışmasını sağlıyor. Ayrıca propolis karaciğerde toplam protein ve gamma globulinlerin artmasını sağlayarak karaciğeri koruyucu etki yaratıyor. Propolis karaciğer hücrelerinde protein sentezini arttırıp. Hücrelerdeki glutatyon içeriğini düzenleyerek karaciğerdeki doku hasarınında giderilmesini önleyen bir role sahiptir. (kaynak : star com tr)
Mısır Püskülü : Toksin ve vücutta ki fazla suyu atıcı etkisi vardır. (kaynak : organikgunler com)
Kırkkilit : Böbrekler için oldukça faydalı bir bitkidir. İdrar yolu hastalıklarına fayda sağlar. İdrar yolu enfeksiyonu yani sistit rahatsızlığı için oldukça faydalıdır. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)